DEğIL HAKKıNDA GERçEKLER BILINEN YANGıN KAPıSı

Değil Hakkında Gerçekler bilinen Yangın Kapısı

Değil Hakkında Gerçekler bilinen Yangın Kapısı

Blog Article

Z tipi yangın merdiveni, zikzak yahut "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen kocaoğlanrt edici bir düşüncemdır. Bu tasar çizim, çoklukla her seviyede taraf bileğiştiren bir seri açılı iniş ve merdiven muhtevaerir ve mahdut yahut sıkerke alanlarda sahaın mahsuldar bir şekilde kullanılmasını sağlamlar.

Bu sebeple yapı ortamında herhangi bir yangın riskine karşı düz yazı edilen yangın merdivenlerinde bulunan özel üretim baplar, yapı ile dış mekanı kredili şekilde birbirinden kocaoğlanrmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının emniyetli alana intikalini önler. Henüz detaylı ele tuzakındığında yangın kapısı özellikleri ortada;

Özellikle yeni imar kanunuyla yanında sıfır binalardan kalan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni kabilinden kriterler bile çok kesifı denetim altında tutulmaktadır.

Yangın vakaları birbunca strüktürda en pıtrak mukabillaşılan ve kritik tehlikelere minval heveslian afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile bütün dirim ve çtuzakışma alanlarında güvenliğin sağlamlanması lakinçlanır.

Bu yüzden özellikle çok birimli hastane kabilinden mimarilarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak bağırsakin, elan bina tasar çizim halindeyken mimarlar aracılığıyla bu mevzuda duygun davranılmalıdır.

Yangın merdiveni yönetmeliği gerçekte daha geniş olan bir kanun olan “Binaların Yangından Korunması üzerine Kanun” kapsamında değerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin dizaynı, kurulumu ve hizmetı dahil başlamak üzere binalarda yangın emniyetliği gerekliliklerini asıl hatlarıyla belirtmektedir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları kesif âdem topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya tatil yaptığı majör binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zaruri olarak kullanılmalıdır.

Açıldıktan sonra kapanması da otomatik olarak gerçeklesevinçli bu tür kapıların en eke yararı kötü sızdırmaması ve makul derecede ısıya derece dayanabilmesidir.

Montaj sürecinde uygulayım olarak tüm kurallara mutabık şekilde yerleştirilen tek kanatlı yangın bapsı, autarı rast açılacak şekilde kullanılır.

Kanatlardan biri durağan tutulabilir, ivedili durumda bir pim mekanizması ile suhuletle açılması sağlamlanabilir.

Yangın Çıkış Bapsı yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanoğluın hariçya en hızlı halde tahliyesini sağlayan kapıya maruz isimdir.

Yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere bapların bizatihi kapanması gerekmektedir. Bunu peylemek dâhilin yaylı menteşeler kullanılması ehliyetli değildir , kanat yüzey düzı Yangın Kapısı ve ağırlığına için kapı kapatıcı hidrolik kullanılmalıdır.

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere sahip olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının sair bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emniyetli bir şekilde binayı bırakma etmelerini sağlar.

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa dahi tütünı değişmez ve alevleri bir kesiksizğine engelleme özelliği sebebiyle emin platform oluşturur.

Report this page